Thursday, December 6, 2018

۱۸ نماینده اصفهان استعفا دادند



۱۸ نماینده اصفهان استعفا دادند
از ۱۹ نماینده استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی، ۱۸ نماینده در اعتراض به بحران آب در این استان استعفای خود را تقدیم هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی کردند. علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی هنوز استعفای این نمایندگان را نپذیرفته است.

خبرگزاری‌های نزدیک به سپاه پاسداران خبر استعفای دسته‌جمعی نمایندگان استان اصفهان را بازتاب داده‌اند. خبرگزاری فارس نامه این نمایندگان را هم منتشر کرده است. نمایندگان مستعفی می‌گویند نه تنها وعده دولت برای احیای زاینده‌رود تحقق نیافته، بلکه حتی دولت در لایحه بودجه ۹۸ برای حل بحران آب آشامیدنی استان نیز ردیف مجزایی در نظر نگرفته است. در این نامه گفته شده:
«در صورتی که حداقل نتوانیم حق مردم استان و جمعیت چندین میلیونی را برای تأمین آب شرب آنها از طریق این دولت تأمین نماییم دلیلی برای حضور در مسئولیت نمایندگی نمی‌بینیم.»

سید ناصر موسوی لارگانی، عضو مجمع نمایندگان اصفهان به باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفته است:
«جاری شدن آب زاینده رود پیش‌کششان! کار به جایی رسیده که آب آشامیدنی اصفهان به مخاطره افتاده. در بودجه سال ۹۸ که قرار بود برای پروژه‌های آب‌رسانی اصفهان ردیف قرار داده شود این اتفاق نیفتاده است. آقای نوبخت در جلسات مجمع نمایندگان شخصاً قول دادند که به پروژه‌های اصفهان ردیف بودجه اختصاص دهند، اما این کار را نکردند پس وقتی ما نمایندگان اصفهان در خانه ملت کارایی نداریم، بهتر است استعفا دهیم.»
بحث بر سر احداث سد کوهرنگ ۳ برای انتقال آب از زردکوه به زاینده‌‌رود است. در مهر سال جاری استانداری اصفهان ۳۴ میلیارد تومان به اتمام این پروژه اختصاص داد. پروژه سد تونل سوم کوهرنگ پنج سال متوقف مانده بود.
فعالان محیط زیست و شماری از نمایندگان و مسئولان استان‌های چهارمحال و بختیاری و خوزستان با احداث این سد مخالف‌اند. کوهرنگ سوم یکی از سرشاخه‌های کارون است. در خوزستان اجرای طرح‌های انتقال آب از جمله کوهرنگ ۱ و ۲ و تونل چشمه لنگان در بالادست سرشاخه‌های رود کارون و احداث سد‌های عظیم در مسیر رودهای بزرگ دز و کارون تأمین حق‌آبه‌های طبیعی در این استان را با مشکل مواجه کرده است.
مخالفت‌ها با انتقال آب از سرچشمه‌های کارون از چندین سال پیش آغاز شده بود.
بیشتر بخوانید:‌ سومین زنجیره انسانی برای دفاع از کارون
به سبب همین مخالفت‌ها اداره کل محیط زیست استان چهار محال و بختیاری به‌ دلیل عدم اجرای تعهدات وزارت نیرو در قبال این پروژه، مجوز آن را باطل اعلام کرد.
به گفته هومان خاک‌‌پور، فعال محیط‌زیست ابتدا قرار بود ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب از بهشت‌آباد به اصفهان، یزد و کرمان منتقل شود. اما با وقوع خشکسالی اداره آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری اعلام کرد که ظرفیت بهشت‌آباد کمتر از ۲۴۰ میلیون متر مکعب است. بنابراین انتقال ۵۸۰ میلیون متر مکعب آب از طریق سد کوهرنگ به کرمان و یزد و اصفهان اصولاً میسر نیست.
یکی از دلایل استعفای نمایندگان اصفهان هم توقف انتقال آب از کهکیلویه و بویراحمد به استان اصفهان است. سید ناصر موسوی لارگانی، عضو مجمع نمایندگان اصفهان گفته است که ۱۰ درصد شهدای ایران به این استان تعلق دارند. فعالان محیط زیستی اما می‌گویند مجوز سد کوهرنگ ۲۰ سال قبل صادر شده و در این مدت شرایط اقلیمی فلات ایران تغییر کرده و به دلیل خشکسالی اجرای آن در نهایت به خشکی رودخانه کارون می‌انجامد.
استانداری اصفهان برای حل بحران بی‌آبی طرح‌های هفتگانه‌ای شامل تامین منابع آبی جدید، مدیریت مصرف بهینه، ساماندهی زاینده‌رود، مدیریت برداشت از حوضه این رودخانه (پایش، کنترل و توزیع عادلانه)، مدیریت پساب و استفاده بهینه از آب خاکستری، جریان دائمی آب در زاینده‌رود (شامل محدوده شهر اصفهان) و رساندن آب دائمی به تالاب گاوخونی در نظر گرفته. اما این طرح‌ها تاکنون ثمر نداده است.
از زمستان ۹۶ تاکنون کشاورزان شرق اصفهان در اعتراض به حق‌آبه و شیوه توزیع آن تجمعاتی برگزار کرده‌اند. گاهی این تجمعات به خشونت کشیده شده. کشاورزان تاکنون بارها خط لوله انتقال آب از اصفهان به یزد را از بین برده‌اند.
همزمان با اعتراضات کشاورزان اصفهان، ساکنان چهار محال و بختیاری نیز در شهرکرد، مرکز استان علیه انتقال آب از تونل سوم کوهرنگ به اصفهان راهپیمایی برگزار کردند
زمانه