Saturday, November 30, 2019

نزدیک شدن به کشف راز «آغاز هستی» بیش از هر زمان دیگر


 نزدیک شدن به کشف راز «آغاز هستی» بیش از هر زمان دیگر
ایندیپندنت فارسی - ستاره‌شناسان که امیدوارند سیگنال بسیار ضعیفی از آغاز شکل‌گیری اولین ستاره‌ها و کهکشان‌ها پیدا کنند، تا کنون به شناسایی این سیگنال نشده‌اند، اما می‌گویند که به کشف آن نزدیکتر شده‌اند.
سیگنالی که دانشمندان به دنبال آن هستند، در واقع آغاز عصر دوباره یونیده شدن (EoR) است که ۱۲ میلیارد سال پیش رخ داده است. این، لحظه‌ای است که اولین ستاره‌ها شکل گرفتند، کهکشان‌ها به وجود آمدند، و اولین چراغ‌های موجود در جهان هستی شروع به روشن شدن کردند. این سیگنال، نشانه آغاز کیهانی است که هم اکنون ما را احاطه کرده است.
با آن که عصر دوباره یونیده شدن، لحظه‌ای اساسی در تاریخ جهان هستی است، دانشمندان اطلاعات بسیار کمی در مورد آن دارند. اما تقریبا می‌دانند که چه اتفاقی افتاده است.

Wednesday, November 27, 2019

مردم یا اشرار؟ − گزارش میدانی



مردم یا اشرار؟ − گزارش میدانی
هوشیار دهقانی
اگر لباس شخصی ها را نده اید، این ویدئو را تماشا کنید هوشیار دهقانی
در صحنه اعتراضات چه می‌گذشت؟ مردم چگونه و چرا سر به اعتراض برداشتند؟ معترضان چه ترکیبی داشتند؟ چگونه نظامیان حمله کردند و زدند و کشتند؟
گزارش یک قتل
«تا همین یک هفته پیش معمولی زندگی می‌کردم. آدم وقتی از خانه بیرون می‌آید فکر این را نمی‌کند قرار است یک غریبه در بغلش جان بدهد. چند دفعه دیده‌ام که جنازه برای کفن و دفن ببرند ولی اینکه از نزدیک ببینم یک نفر کشته می‌شود را ندیده بودم. تا حالا گلوله نخورده‌ام و کسی را از نزدیک ندیده بودم که گلوله خورده باشد. در فیلم‌های تلویزیون زیاد دیده بودم که یک نفر با گلوله زخمی بشود یا کشته بشود اما چیزی که دیدم مثل فیلم‌های تلویزیون نبود. همه جا آتش، دود و جمعیت بود و مغزم از داد و فریاد خودم و دیگران داشت می‌ترکید. چراغ‌های روشنایی شهری یا خاموش شده بودند و یا مردم آنها را شکسته بودند. صورت کسی که گلوله خورده بود را در روشنایی آتش بانکی که می‌سوخت دیدم. بیشتر از هفده یا هجده سال نداشت؛ شاید کمتر. نمی‌دانم وقتی توی بغلم بود هنوز زنده بود یا تمام کرده بود. مردم می‌خواستند او را ببرند اما دیدم فایده ندارد. وضعیتش طوری بود که به بیمارستان نمی‌رسید. یک دستم را گذاشتم روی جای گلوله و فشار می‌دادم و با دست دیگرم سعی می‌کردم به او ماساژ قلبی بدهم تازه اگر زنده است، زنده بماند. نبض نداشت. یکی این دستش، یکی آن دستش، یکی دست گذاشته بود روی گردنش ولی از هیچ جایش نبض نداشت.
چند روز است نمی‌توانم غذا بخورم. خیلی بد بود. هر فشاری که به قلبش می‌دادم احساس می‌کردم که خون بدنش از سوراخ گلوله پمپ می‌شود به بیرون. هرچه بیشتر محل گلوله را فشار می‌دادم فایده نداشت. زیرپوش او غرق خون بود و دستم لیز می‌خورد. خون روی لباسش سرد بود و شاید به خاطر هوا بود که شده بود مثل نشاسته. چند حرکت خفیف که شبیه رعشه بود در بدنش احساس کردم اما بیشتر شبیه مرده‌ها بود تا زنده‌ها.

Tuesday, November 26, 2019

در برابر ترس از تغییر مقاومت کن



در برابر ترس از تغییر مقاومت کن
ما از تغییر می‌ترسیم چون درکی از نتیجه آن نداریم در حالی که ماندن در یک وضعیت ثابت می‌تواند خطرناک‌تر از تغییر باشد. اگر در رابطه یا کار به دنبال رشد و بهبود نباشید چه بسا عقب بمانید.
آنچه متناقض می‌‌نماید آن است که ما در حالی همواره از عدم اطمینان نگران هستیم که مهارت تغییر و تکامل در ما وجود دارد. ترس در برابر تغییر، مانعی است برای آن که نتوانیم ظرفیت‌های خود را بشناسیم.
از طرفی مقاومت در برابر اطمینان در انسان امری درونی است و از نظر مغز انسان نتایج قابل پیش‌بینی منفی بر موضوع غیر قابل پیش بینی رجحان دارد. از طرف دیگر مغز انعطا‌ف‌پذیر و سازگار است و می‌تواند برای پذیرش تغییرات تربیت شود. 
ترس از تغییرات بر اساس مجموعه‌ای از داستان‌های واقعی و تصورات فردی شکل می‌گیرد. ما داستان زندگی‌مان را طوری تعریف می‌کنیم که گویی خارج از کنترل و اراده خودمان است و ما بازیگران داستانی هستیم که دیگری برایمان نوشته است.
زندگی شما را کسی ننوشته است بلکه شما آن را شکل می‌دهید. این حقیقت که بسیاری از نتایج عملکردها خارج از کنترل فرد است به معنای آن نیست که او نمی‌تواند نقش فعالی در داستان زندگی خودش داشته باشد.

Monday, November 25, 2019

مقاله نور پهلوی در ایندیپندنت فارسی


 
کارزار شبکه‌های اجتماعی جمهوری اسلامی علیه مردم ایران و جهان آزاد
رژیم برای جلوگیری از سازماندهی اعتراضات و انتشار اطلاعات، اینترنت را قطع کرده است.
نور پهلوی 


مردم ایران این روزها در سراسر کشور علیه یک دیکتاتوری مذهبی به پا خاسته‌اند. رژیم برای جلوگیری از سازماندهی اعتراضات و به اشتراک گذاشتن اطلاعات با جهان، کل اینترنت را قطع کرده است.
در این وضع نگران‌کننده، قلب من با مردم کشورم است. من این مقاله را هفته‌ها پیش به‌عنوان یک پروژه برای دانشگاه نوشته بودم تا به دسترسی به اطلاعات برای هم‌میهنانم کمک کرده باشم. اقدام رژیم جمهوری اسلامی برای قطع گسترده دسترسی مردم به اطلاعات، بر اهمیت این مقاله می‌افزاید.
اگرچه ۸۵ میلیون نفر از مردم کشورم از استفاده از فیسبوک، توییتر، یوتیوب، و سایر شبکه‌های اجتماعی مورد علاقه‌شان منع شده‌اند، شبکه‌های اجتماعی حتی در بین مقام‌های حکومتی طرفداران بسیاری دارد.
در حالی‌که مردم ایران از دسترسی به اطلاعات و ارتباطات منع شده‌اند، نمایندگان رژیم مدام در شبکه‌های اجتماعی آمریکایی مطالب تندی را با هدف تبلیغ ایدئولوژی‌شان، و پوشش گذاشتن بر جنایت‌های خود و حمله به جهان آزاد منتشر می‌کنند.

Sunday, November 24, 2019

عبدالکریم سروش- خدای ناکرده مردم دست به اسلحه خواهند برد



عبدالکریم سروش با اشاره به اعتراضات: ممکن است مردم دست به اسلحه ببرند
عبدالکریم سروش، متفکر و پژوهشگر دینی، در یک سخنرانی نسبت به افزایش خشونت در سوی معترضان و حتی دست بردن گروهی از مردم به «اسلحه» در صورت تن ندادن حکومت به خواسته‌هایشان هشدار داد.
آقای سروش در این سخنرانی در واکنش به موج گسترده اعتراضات در ایران گفت: «وقتی مردم راهی برای اعتراض پیدا نمی‌کنند ناچار این حوادث هم رخ می‌دهد».
وی با تاکید بر این‌که «خشونت راه‌حل اعتراض نیست»، در عین حال افزود: در صورت توجه نکردن حکومت به خواست مردم ممکن است اعتراض‌ها خشن‌تر شود و «حتی خدای ناکرده، مردم دست به اسلحه ببرند که در آن صورت باید پناه به خداوند برد».

Friday, November 22, 2019

آیا به آتش کشیدن حوزه‌های علمیه در ایران نشانه تحول فکری است؟



آیا به آتش کشیدن حوزه‌های علمیه در ایران نشانه تحول فکری است؟
 امل عبد العزیز الهزانی (شرق الاوسط) - آنچه اخیراً در نیویورک تایمز در مورد نفوذ ایران در عراق، لبنان و سوریه منتشر شد، حقیقتی است که با این گزارش به یقین تبدیل شد و با خطی درشت برای جهانیان برملا گردید. برملاکردن چنین اسنادی از تلاش ایران برای نفوذ در عراق و مزدوری حاکمان بغداد درست در زمانی فاش شد که اعتراضات در شهرهای عراق، لبنان و شهرهای کوچک و بزرگ سراسر ایران را فرا گرفته و رژیم تهران و مزدوران منطقه‌ای آن در فلاکت و دربدری سیاسی و بحران بسر می‌برند. این اسناد نشان می‌دهد که رژیم جمهوری اسلامی اساس همه‌ی مشکلات منطقه است.

Thursday, November 21, 2019

استدلال دانشمندان برای منشا فرازمینی حیات در کره زمین



استدلال دانشمندان برای منشا فرازمینی حیات در کره زمین
دانشمندان ژاپنی با مطالعه قند موجود در شهاب سنگ ها به منشا غیر زمینی حیات اشاره کردند.
به گزارش اسپوتنیک، دانشمندان ژاپنی از دانشگاه توهوکو واقع در سندای اخیراً مقاله ای را منتشر کرده اند که گزارش می دهد: نسبت ایزوتوپ های قند موجود در شهاب سنگ ها به طور واضح منشا فرازمینی حیات در زمین را نشان می دهد و همچنین این احتمال را افزایش می دهد که قندهای با منشا فرازمینی در تشکیل بیوپلیمرهایی مانند RNA، در تشکیل اولیه حیات بر روی زمین نقش داشته باشند.
در این مقاله آمده است: "ما قندها را تجزیه و تحلیل کرده ایم و شواهدی مبنی بر منشا فرازمینی قندها در شهاب سنگ های اولیه پیدا کردیم. شهاب سنگ ها حمل کننده مولکولهای آلی در اوایل پیدایش زمین بودند."
مولکول های قند نه تنها ماده مغذی هستند بلکه آنها بلوک های ساختمانی مهمی را برای همه موجودات زنده ای که می شناسیم تشکیل می دهند. آنها پایه ای برای مولکول های RNA و DNA فراهم می کنند. دانشمندان این فرضیه را رد نمی کنند كه قندهای مهم زیستی از كیهان به زمین رسیده اند.

Tuesday, November 19, 2019

فیک نیوز دقیقاً چیست؟ و چگونه آن را شناسایی کنیم



“فیک نیوز” دقیقاً چیست؟ و چگونه آن را شناسایی کنیم؟
جیمز تیتکامب، جیمز کارسون / ترجمه‌: جویا آروین
دو سال پیش از این، «فیک نیوز» (یا «دروغ‌پراکنی») اصطلاح پرکاربردی نبود اما اکنون یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای دمکراسی، بحث آزاد و نظم غربی شمرده می‌شود. دونالد ترامپ به این اصطلاح بسیار علاقه دارد و واژه‌نامه‌ی کالینز نیز آن را به‌عنوان «واژه‌ی سال» برای سال ۲۰۱۷ برگزید.
فیک نیوز به تنش‌هایی میان ملت‌ها انجامیده است و ممکن است باعث شود مقرراتی برای شبکه‌های اجتماعی وضع شود. با این همه در این باره که فیک نیوز چیست و در موردِ آن چه باید کرد هیچ توافقی وجود ندارد. برخی از آنچه در این زمینه نیاز دارید بدانید در این نوشته آمده است
سرچشمه‌های فیک‌ نیوز

Saturday, November 16, 2019

افکار شما مغزتان را تغییر می‌دهد



افکار شما مغزتان را تغییر می‌دهد
مطالعه جدید محققان نشان می‌دهد که افکار انسان می‌تواند تغییرات محسوسی روی مغز داشته باشد.
تحقیقات جدید محققان موسسه علوم شناختی و مغز "مکس پلانک"(Max Planck) واقع در لایپزیگ آلمان، دانشگاه دولتی ناوارا(Navarra) اسپانیا و دانشگاه TU برلین نشان داد که یک ساعت آموزش با "واسط مغز-رایانه"(BCI) می‌تواند روی مغز افراد تغییرات چشمگیری ایجاد کند.
واسط مغز و رایانه از مجموعه‌ای از حسگرها و اجزای پردازش سیگنال تشکیل می‌شود که فعالیت مغزی افراد را مستقیماً به یک سری سیگنال‌های ارتباطی یا کنترلی تبدیل می‌کند. در این سامانه ابتدا باید امواج مغزی را با استفاده از دستگاه‌های ثبت امواج مغزی ثبت کرد که معمولاً به دلیل دقت زمانی بالا و ارزان بودن و همچنین استفاده آسان، از الکتروانسفالوگرافی برای ثبت امواج مغزی استفاده می‌شود. الکترودهای EEG در سطح پوست سر قرار می‌گیرند و میدان الکتریکی حاصل از فعالیت نورون‌ها را اندازه‌گیری می‌کنند. در مرحله بعد این امواج بررسی شده و ویژگی‌های موردنظر استخراج می‌شود و از روی این ویژگی‌ها می‌توان حدس زد که کاربر چه فعالیتی را در نظر دارد.

Thursday, November 14, 2019

نخستین جلسه دادگاه یکی از متهمان اعدام‌های سال ۶۷ امروز در سوئد برگزار شد



نخستین جلسه دادگاه یکی از متهمان اعدام‌های سال ۶۷ امروز در سوئد برگزار شد

مرزبانی سوئد روز شنبه ۹ نوامبر یک ایرانی را بازداشت کرده که گفته می‌شود یکی از متهمان اعدام‌های سال ۶۷ است. هویت این فرد امروز، چهارشنبه ۲۲ آبان از سوی دستگاه قضایی سوئد اعلام شد.
دستگاه قضایی سوئد روز چهارشنبه ۲۲ آبان (۱۳ نوامبر) هویت فردی را که روز شنبه گذشته از سوی مرزبانی این کشور بازداشت شده بود اعلام کرد. این فرد "حمید نوری" نام دارد که پیشتر به نام "عباسی" مشهور بوده است.
هویت حمید نوری در جریان نخستین جلسه محاکمه و تفهیم اتهام به او در سوئد اعلام شد.
بنابر گفته ایرج مصداقی، فعال حقوق بشر و از زندانیان سیاسی سابق، "حمید نوری" مشهور به "عباسی" دادیار زندان گوهر دشت کرج و یکی  از ۸ عضو "هیئت اعدام" در این زندان در جریان اعدام‌های دسته‌جمعی زندانیان سیاسی سال ۱۳۶۷ بود. حسینعلی نیری، مرتضی اشراقی، مصطفی پورمحمدی، ابراهیم رئیسی، اسماعیل شوشتری، محمد مقیسه‌ای (ناصریان) و داوود لشکری دیگر اعضای "هیئت اعدام" بودند. این هیئت به دستور آیت‌الله خمینی تشکیل شده بود.
حمید نوری، بعد از اعدام‌ها به عنوان دادیار زندان اوین به کار خود ادامه داد.  ایرج مصداقی به دویچه‌وله فارسی گفت: حمید نوری، سپس به فعالیت در وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی پرداخت و روابط بسیار نزدیکی با ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، مصطفی پورمحمدی وزیر سابق دادگستری، علی فلاحیان وزیر پیشین وزارت اطلاعات دارد.

Tuesday, November 12, 2019

گفتگوی پِری اندرسون با جُرج لوکاچ



گفتگوی پِری اندرسون با جُرج لوکاچ
برگردان: کمال محمودی
– به شکل سنتی، فیلسوفان همیشه نظام‌های خود را بر یکی از این دو قطب قرار داده‌اند. یا ضرورت یا آزادی انسان را نفی کرده‌اند. قصدم نشان دادن ارتباط متقابل هستی‌شناختی میان این دو است، و کنار گذاشتن نظرگاه‌های مبتنی بر «یا این یا آن» است که فلاسفه به‌صورت سنتی برای بازنمایی انسان بدان توسل جسته‌اند. مفهوم کار سنگ‌بنای تحلیلم است، زیرا کار به‌طور بیولوژیکی تعیّن‌یافته نیست …
لوکاچ: زندگی و آثارش
پری اندرسون: رویدادهای اخیر اروپا بار دیگر مسئله‌ی ارتباط میان سوسیالیسم و دمکراسی را مطرح کرده‌اند. به عقیده‌ی شما تفاوت‌های بنیادین میان دموکراسی بورژوایی و دموکراسی انقلابی سوسیالیستی چیست؟

Monday, November 11, 2019

شیخ بی ناموس ناموس وطن بر باد داد - اسماعیل وفا یغمائی



شیخ بی ناموس ناموس وطن بر باد داد
[گو ادب رو تا جهنم]،باد نه!بر گاد داد
داد را با «بازی اسلام و دین» بر دار زد
ریسمان دار را او در کف بیداد داد
هر کرا اهل شرف بود و وطن مطرود کرد
جاکشان را مسند اندر منبر اجساد داد
مادران را نوحه خوان بر گور فرزندان نمود
نوجوانان را به زیر تیغ استبداد داد
نان ربودآز دستها وآب از حلقوم خلق
جای آن ما را حدیث آن «دو و هفتاد» داد  1
رود و کوه و دشت و دریا را به آتش درکشید
چار عنصر را درآتش،جاکش، اندر باد داد

Thursday, November 7, 2019

چرا اسلام‌ هراسی جرم نیست



چرا اسلام‌هراسی جرم نیست، ماجرای سخنرانی هانری پِنا رُویز، فیلسوفِ فرانسوی، روزنامه لوموند، ترجمه علی شبان

پیش ازخواندنِ مقاله ی هانری پِنا رُویز «۱»، فیلسوف و نویسندهِ فرانسوی، بایسته است که در چند سطر، آنچه را که در پایانِ تابستانِ امسال و در پی سخنرانی پر غوغای وی رخ داده، به اشاره آورده شود.
هانری پنا رویز، فیلسوفِ مارکسیست فرانسوی که سه کتابِ خود را به این اندیشمند بزرگِ سده ی نوزدهم میلادی اختصاص داده است، در گردهم آئیِ حزبِ چپِ فرانسه « فرانسهِ تسلیم ناپذیر»،در بیست و سوم ماه اوتِ امسال، بدنبالِ یک سخنرانی زیر عنوانِ «سه راهنمای لائیسیته »، در شبکه‌های اجتماعی و غیرآن، برچسب‌های نا روای راسیست و ضدِ مسلمان را از آن خود کرد.
وی در بخشی از این سخنرانی میگوید : « ما حق داریم که اَتئوفوب (خدا ناباور هراس) ، اسلاموفوب(اسلام هراس) و یا کاتولیکوفوب( کاتولیک هراس) باشیم ولی بر عکس، حق نداریم مردان و زنانی را که مسلمان، کاتولیک و یا خدا ناباورند، طرد کنیم. راسیسم، به زیرِ سئوال بردنِ یک ملت ویا یک فرد به آنچه که هست، میباشد و این جرم است. همانگونه که ضد مسلمان بودن هم خلاف و خطاست. انتقادِ از اسلام، کاتولِسیسم و یا مکتبِ انسان گرای خدا ناباور، جرم نیست.»این فیلسوف و مدافعِ بی قید و شرطِ لائیسیته ( نا آئین گرائی )، چنین ادامه میدهد : « باید بینِ انتقاد از آئین های مذهبی و نپذیرفتنِ انسان هائیکه به آن مکتب‌ها ایمان آورده اند، فرق گذاشت. نا گفته پیداست که عربوفوبی ( عرب هراسی ) طبیعتاً ممنوع ست. ولی آنهائیکه خواستند تهمتِ نژاد پرستی به من بزنند، تنها به یک قطعه از سخنرانیم تأکید ورزیدند و بر آن انگشت گذاشتند، و آن اسلام هراسی ست.»

Wednesday, November 6, 2019

بوف کور ـ زندگی در فضاهای گم شدهبوف کور ـ زندگی در فضاهای گم شده



بوف کور ـ زندگی در فضاهای گم شده
احمد خلفانی
کنش یا واکنش؟ مسئله این است.
معیار مهم برای این‌که ادبیات واقعا ادبیات باشد این است که به شکل کنش نمایان شود و نه واکنش. ولی چگونه؟ ادبیات در حالت کلی عکس‌العملی به دنیای پیرامون، به هستی، به فرصت‌های هدر رفته، به مرگ و نیستی است. ولی گاهی کتابی چنان جلوه می‌کند که انگار از پیرامون خودش و از محیطی که در آن بوده جدا شده و حالا برای خود، زندگی و دنیایی مستقل دارد. به عنوان مثال هملت در نمایشنامه شکسپیر دیگر یک شاهزاده دانمارکی نیست، حتی می‌توان گفت که “دانمارک” در این نمایشنامه چیزی بیش از یک اسم نیست، اسمی از منطقه‌ای که بر هیچ نقشه‌ای نمی‌توان یافت. می‌شود مطالب بسیاری را از این نمایشنامه بیرون کشید و تفاسیر اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و غیره در مورد جامعه آن زمان دانمارک ارائه داد. ولی این‌ها از مواردی هستند که یک وجه دیگر آن را ـ که مهمترین وجه آن نیز هست و همه این‌ها را در خود دارد ـ نمی‌توانند به فراموشی بسپارند و آن این است که هملت یک شاهزاده‌ی ادبی است. شاهزاده‌ای که تنها و تنها در کتاب حضور دارد، کتابی که دیگر صرفا واکنش به مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و روانشناسانه نیست، بلکه کنشی است که همه این‌ها را یک جا در خود دارد و از این‌رو می‌توان در هر زمانی تفاسیر راجع به همه این‌ها و از جمله راجع به جامعه دانمارکِ آن زمان یا حتی هر جای دیگری را هم از دل آن بیرون کشید.

تنها در صورتی که اثر به کنش تبدیل شود و در واکنش محض نماند، می‌تواند از زمان و مکانی که در آن هست جدا شده و به زمان‌ها و مکان‌های دیگر منتقل شود. و گرنه به عنوان اثری مقطعی در بند همان زمان و مکان خود می‌ماند و فراتر نمی‌رود. راز این‌که آثار ادبی و هنری جهانی می‌شوند و نیز از قرنی به قرن دیگر منتقل می‌شوند در همین نکته نهفته است.
هملت فقط یک مثال است. می‌توان مثال‌های فراوان آورد. بوف کور نیز از جمله کتاب‌هایی است که از مقطع زمانی و مکانی خاص خودش جدا شده و به آن چیزی

Monday, November 4, 2019

پیشروان اندیشه ی چپ در ایران از آغاز تا برآمدن رضا شاه



پیشروان اندیشه ی چپ در ایران (از آغاز تا برآمدن رضا شاه)
رحیم اکبری 

نگاهی نو به کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹
 ۵- پیشروان اندیشه چپ در ایران
از آغاز تا برآمدن رضا شاه)
قطعاتی برای تفکر”
چپ ایران  در گذر زمان
مفهوم “چپ” از لحاظ  مضمون و شکل  و دامنه آن در ایران  تغییرات زیادی کرده است امروزه  اغلب کلمه “چپ” با مضمون “طبقاتی” و ” مارکسیستی ” مترادف شده است در حالیکه این دو در واقع یکی از “گرایشات” موجود در درون جنبش روشنفکری و  چپ  ایران محسوب می شوند که در ابتدا بصورت  گرایش ضعیف ظاهر شده و در مرحله ای در نقش یک  گرایش فکری اقلیت فعال بوده  و در دوره ای نیز هژمونی را بر عهده داشته است.
اما  پرسش اصلی  این است که چپ چیست؟ چپ طبقاتی و سوسیالیستی و کمونیستی چه زمانی وارد طیف چپ ایران گردید؟ ودر چه زمانی به گفتمان اصلی چپ ایران تبدیل گردید؟ و چه تاثیراتی در فرهنگ و ادبیات و تحلیل های سیاسی و اجتماعی سایر گرایشات چپ و غیر چپ ایران باقی گذاشت؟
پیدایش اندیشه های چپ در ایران با “تجدد” و”مدرنیته” همراه است و این دو را نمی توان از هم جدا نمود و نهضت تجدد خواهی ایرانیان در واقع پس از شکست های سنگین ایران از روسیه شروع می شود. جنگ هایی که با تصمیم فتحلیشاه قاجار  و با تحریکات مراجع بزرگ مذهبی شیعه و صدور فتوای جهاد توسط آنها و علیرغم میل عباس میرزا ولیعهد و برخی از رجال خوشفکر و اصلاحگر نظیر قائم مقام فراهانی شروع شده و منجر به از دست رفتن شهرهای بزرگ شمالی ایران و پذیرش معاهدات خفت باری می شود.

Saturday, November 2, 2019

آماری تکاندهنده از وضعیت روسپیگری در تهران



آماری تکاندهنده از وضعیت روسپیگری در تهران
وضعیت تن فروشی در پایتخت آرام آرام به سمت آژیر خطر کشیده می‌شود، اما مسئولان همچنان از بیان آمار‌ها و وضعیت هراس دارند.
رویداد۲۴  روسپی گر یا تن فروش به افرادی گفته می‌شود که از راه ارتباط جنسی با جنس مخالف اقدام به کسب درآمد می‌کنند. اما این تعریف کمی ۱۰ هزار «تن فروش» در تهران از متأهل تا کارمند/ارتباط جنسی برای عبور از بوروکراسی اداریمتفاوت شده چراکه همجنس گرایی و تن فروشی خاموش هم به جمع تعاریف روسپی گری اضافه شده است.
دیگر زمان حکومت «زال ممد» در دوره رضا شاه نیست تا دخترکان خیابانی تهران را در محلی گرد هم جمع کرده و به خوشگذران‌ها ارائه دهد. «شهر نو» هم نداریم! لاله زار هم سال‌های سال است لاله زار قدیم نیست...

Friday, November 1, 2019

هنر جنگ؛ آموزه هایی از ۳۰۰۰ سال پیش برای کار و زندگی



هنر جنگ؛ آموزه هایی از ۳۰۰۰ سال پیش برای کار و زندگی

یک برش دانایی
کسی جنگ را می برد که بداند چه موقع حمله کند و چه موقع نه… و که بداند چگونه با نیروهای زیردست و بالادست تعامل و همکاری داشته باشد.
عصر ایران؛ یک برش دانایی – سان تزو، فیلسوف و نظریه پرداز جنگی چین در 3000 سال پیش بود. او برای اولین بار در جهان کتاب آموزه های جنگی را مدون کرد و به پادشاه عصر خودش تقدیم کرد.

این کتاب در قرن های بعدی به دهها زبان زنده دنیا ترجمه شد و برای سال های متوالی، مورد مراجعه ژنرال ها در سراسر جهان بود.
با این حال، امروز این کتاب نه صرفاً در حوزه جنگاوری که در عرصه عمومی زندگی به ویژه در مدیریت و کسب و کار مورد مطالعه قرار می گیرد و کوشیده می شود تعالیم آن با مباحث کار و زندگی، تطبیق داده شود.
در یک برش دانایی امروز، مروری داریم بر کتاب “هنر جنگ” که جزو معروف ترین کتاب های جهان به شمار می رود و هنوز در کتابفروشی های سراسر جهان از جمله ایران می توان آن را یافت. تطبیق این آموزه ها با زندگی و کسب و کارتان با خود شما!
هنر جنگ