Friday, August 16, 2019

کشف هیولای سیاه‌چاله‌ای که 40 میلیارد برابر خورشید است


کشف هیولای سیاه‌چاله‌ای که 40 میلیارد برابر خورشید است
ستاره‌شناسان سیاه‌چاله عظیمی را کشف کردند که 40 میلیارد برابر جرم خورشید است.
به گزارش ایلنا، ستاره‌شناسان در مطالعات خود دریافتند که میلیون‌ها سیاه‌چاله کشف نشده در سراسر کهکشان راه شیری وجود دارد. اکنون دانشمندان هیولای سیاه‌چاله‌ای را کشف کردند که حدود 40 میلیارد برابر جرم خورشید است.
براساس این گزارش، این سیاه‌چاله عظیم در مرکز کهکشان بیضوی « Holmberg 15A» قرار گرفته و نام این کهکشان را به خود اختصاص داد؛ این کهکشان 700 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد و درست در مرکز خوشه کهکشانی « Abell 85» واقع شده است.
Holmberg 15A یکی از بزرگ‌ترین سیاه‌چاله‌هایی است که با پیگیری ستاره‌هایی که در اطراف آن در گردش بودند، کشف شد.
گفتنی است؛ محققان قصد دارند تا به مطالعه این سیاه‌چاله عظیم ادامه دهند و مدل‌سازی‌های پیچیده‌تر و مفصل‌تری را پیرامون آن انجام دهند. این به نوبه خود، به درک چگونگی تشکیل این سیاه‌چاله‌ها و اینکه چه تعداد از این سیاه‌چاله‌ها هنوز کشف نشده‌اند، کمک می‌کند.
ایلنا



کشف ۳۹ کهکشان که با هیچ نظریه‌ تکامل جهان قابل توضیح نیست


یک تیم بین‌المللی از اخترشناسان با استفاده از مجموعه تلسکوپ‌های «آلما» ۳۹ کهکشان دیرین را کشف کرده‌اند که پیدایش شان با هیچ نظریه‌ مدرن تکامل جهان قابل توضیح نیست.
این کهکشان‌ها برای تلسکوپ هابل نامرئی بودند و به همین علت تاکنون از دید ستاره‌شناسان پنهان مانده‌اند. با این وجود تلسکوپ‌های پیچیده آلما (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array) که وضوخ بالاتری دارند به آنان کمک کرد این مجموعه را کشف کنند.
دانشمندان می گویند که آنها اجداد کهکشان‌های بیضوی موجود هستند. به عبارت دیگر آنها بازمانده اکثر کهکشان‌های عظیمی هستند که از ده میلیارد سال پیش در جهان بوجود آمده‌اند.
در بیانیه‌ این گروه در مورد این کشف جدید آمده است: «هیچ یک ازنظریه‌های مدرن تکامل جهان نمی‌تواند وجود چنین تعداد عظیمی از کهکشان‌های ستاره‌ای شکل تاریک را توضیح دهند. نتایج این کشف جدید درک ما از جهان اولیه را زیر سوال می‌برد.»
مطالعات این گروه همچنین نشان می‌دهد که کهکشان‌های کشف شده ۱۰۰ برابر بیشتر از کهکشان راه شیری فعالند. یورو نیوز