Tuesday, December 11, 2018

اخراج آقازاده‎ها از آمریکا: درخواست جدی ایرانیان و خانواده‌های آمریکاییان زندانی در ایران از برایان هوک



اخراج آقازاده‎ها از آمریکا: درخواست جدی ایرانیان و خانواده‌های آمریکاییان زندانی در ایران از برایان هوک
-موضوع عدم اعطای ویزای آمریکا به خانواده‌های مقامات ایرانی و اخراج فرزندان و وابستگان نزدیک سران رژیم ساکن آمریکا بار دیگر مطرح شده.
-بسیاری از کاربران در توییتر و اینستاگرام از برایان هوک پرسیده‎اند چرا فک و فامیل مسئولان رژیم در آمریکا ساکن‌اند و پدران و مادران آنها در داخل ایران مردم را گرفتار سیاست‎های ستیزه‌جویانه‎ی خود علیه آمریکا کرده‌اند؟
- خانواده‌های مافیایی رژیم و بهره‌مند از سفره انقلاب علیه آمریکا شعار می‌دهند ولی فرزندان و وابستگان خود را به آمریکا فرستاده تا راحت و به دور از گزند جمهوری اسلامی تحصیل و زندگی کنند!

چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۷ برابر با ۰۵ دسامبر ۲۰۱۸

دو منبع نزدیک به خانواده‌های آمریکایی‌های زندانی در ایران، سوم دسامبر (۱۲ آذر) به NBC گفته‌اند که از دولت آمریکا درخواست کرده‌اند ویزای فرزندان مقامات جمهوری اسلامی را رد کرده و باطل کند اما کاخ سفید هنوز اقدامی انجام نداده است.

خانواده‌های زندانیان آمریکایی در ایران، عدم واکنش دولت به درخواست خود را بخشی از ناتوانی وسیع‌تر در جهت تضمین آزادی بستگان خود می‌دانند که با وجود وعده‌ی ترامپ برای حل این مسئله هنوز انجام نشده است.
حداقل چهار شهروند آمریکایی و یکی از افراد مقیم ایالات‌متحده در حال حاضر در ایران پس از محاکمه محرمانه به اتهام جاسوسی، در زندان هستند. گروه‌های حقوق بشری می‎گویند این بازداشت‌ها خودسرانه و بی‎اساس است. جمهوری اسلامی از این زندانیان به عنوان گروگان برای معاملات سیاسی با غرب به ویژه با آمریکا استفاده می‌کند. این سیاستی است که از سوی مقامات رژیم به صراحت مطرح شده است.
خانواده‌های این زندانیان در پی این درخواست فهرستی از نام چندین نفر از ایرانی‌هایی را که در ایالات‌متحده آمریکا زندگی می‌کنند و فرزندان یا بستگان مقامات ارشد رژیم از جمله بستگان حسن روحانی رئیس دولت جمهوری اسلامی هستند، به دولت و قانونگذاران آمریکایی ارائه کرده‌اند.
دو منبع در نهاد جامعه ایرانی‌ـ آمریکایی به شبکه‌ی NBC گفته‌اند، این فهرست در شناسایی بستگان مقامات ارشد ایران در آمریکا بسیار دقیق است.
از جمله اعضای این فهرست پسر معصومه (نیلوفر) ابتکار معاون روحانی در امور زنان و خانواده است که در اشغال سفارت آمریکا پس از انقلاب اسلامی و گروگان گرفتن کارمندان آن مشارکت داشت. بر اساس مشخصات ثبت شده در شبکه‎های اجتماعی، پسر او در لس‌آنجلس دانشجوست. اتفاقاً NBC عکس اول گزارش خود را به تصویری از ابتکار در کنار روحانی اختصاص داده است.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود گفته «آمریکا در حال تلاش برای استفاده از هرگونه گزینه‌ای برای فشار بر رژیم ایران برای پایان دادن به بازداشت‌های خودسرانه شهروندان آمریکایی است و همچنان بر این پرونده پافشاری خواهد کرد تا زمانی که این مسئله حل‌ و فصل شود.» او گفته «من نمی‌توانم جزئیات بحث‌های دیپلماتیک خصوصی یا مشورت‌های سیاست داخلی را در این خصوص ارائه دهم.».

طرح اخراج آقازاده‌ها در سنا و کنگره حامی دارد
تعدادی از قانونگذاران هر دو حزب از این ایده حمایت می‌کنند، از جمله سناتور جمهوریخواه تد کروز از تگزاس و نماینده دموکرات الیوت انگل از نیویورک که انتظار می‌رود رییس بعدی کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان باشد.
ماریا جفری سخنگوی سناتور کروز می‎گوید، دولت باید برای حکومت ایران روشن کند که آنها هیچ منفعت و برگ برنده‌ای از نگه‌ داشتن گروگان‌های آمریکایی به دست نمی‌آورند. اگر این مسئله هنوز روشن نیست، باید اقدامات بیشتر انجام شود.
یک کارمند ارشد جمهوریخواه کنگره نیز که نخواسته نامش فاش شود، گفته: «کنگره بعدی در مورد توافق در مورد چند مسئله باید تصمیم بگیرد، اما حتی بیشتر دموکرات‌های مجلس نیز این فاجعه را فهمیده‌اند که ایران می‌تواند بدون تحمل عواقب عملکردش، گروگان‌های آمریکایی را در حبس نگه دارد.»
در ماه آوریل ۲۰۱۸، مجلس آمریکا مصوبه قانون حقوق بشر و حسابرسی گروگانگیری جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد که تحریم‌هایی را علیه مقامات ایرانی که مسئول بازداشت آمریکایی‌ها و سایر اتباع خارجی هستند، تحمیل می‌کند. همچنین این قانون پیشنهاد اعمال تحریم‌هایی بر اعضای خانواده این مقامات را در نظر گرفته است.
اوایل امسال نیز کروز با یک قطعنامه مشابه به نام «قانون گروگانگیری ایران» پیشنهاد کرد که اعطای ویزای آمریکا به خانواده‌های مقامات ایرانی منع شود.
پس از انتشار گزارش NBC پایگاه خبری «تقاطع» اسامی و شهرهای محل سکونت تعدادی از فک و فامیل‎های مقامات رژیم را که در آمریکا زندگی می‎کنند منتشر کرد:
-علی فریدون، فرزند حسین فریدون و برادرزاده حسن روحانی در شهر نیویورک آمریکا زندگی می‌کند.
-عرفان دانش جعفری، فرزند داوود دانش جعفری (وزیر پیشین اقتصاد و عضو مجمع تشخیص مصلحت جمهوری اسلامی) در واشینگتن‌دی‌سی پایتخت آمریکا زندگی و برای فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) کار می‌کند.
-مهدی میردامادی، فرزند محسن میردامادی (از رهبران دانشجویان گروگان‌گیر سفارت امریکا و عضو اسبق مجلس جمهوری اسلامی) در شهر آلبانی ایالت نیویورک آمریکا زندگی می‌کند. او در دوره اوباما از طریق برنامه‌ای برای دانشجویان محروم از تحصیل که بودجه‌اش را وزارت خارجه آمریکا می‌داد، در دانشگاه آلبانی پذیرش گرفت؛ آن هم در حالی که هیچ‌گاه در ایران محروم از تحصیل نبود.
-لیلا خاتمی، فرزند محمد خاتمی رییس دولت اصلاحات در شهر نیویورک زندگی می‌کند.
-نیلوفر نوبخت حقیقی، فرزند علی نوبخت (عضو مجلس جمهوری اسلامی و برادر باقر نوبخت) در شهر سانتا مونیکا در ایالت کالیفرنیا زندگی می‌کند.
-احسان نوبخت حقیقی، فرزند علی نوبخت حقیقی (عضو مجلس جمهوری اسلامی و برادر باقر نوبخت) در شهر واشینگتن‌دی‌سی زندگی می‌کند.
-عیسی هاشمی، فرزند معصومه ابتکار و همسرش مریم طهماسبی در شهر لس‌آنجلس ایالت کالیفرنیا زندگی می‌کنند.
-فاطمه اردشیر لاریجانی، دختر علی لاریجانی (رییس مجلس جمهوری اسلامی)، در شهر کلیولند ایالت اهایو زندگی می‌کند و پزشک متخصص داخلی است.


اخیراً مجموعه رسانه‌ای usadarfarsi وابسته به وزارت خارجه آمریکا که در اینستاگرام و توییتر فعال‌ است از مخاطبانش خواسته پرسش‎های خود را برای برایان هوک مسئول اتاق ایران وزارت خارجه آمریکا ارسال کنند تا او پاسخ بدهد. در این درخواست تاکید شده «مایلیم ارتباط با خوانندگان دو طرفه باشد.» در همین رابطه صدها پرسش با موضوعات مختلف از وزارت خارجه آمریکا و هوک مطرح شده اما بیشتر افراد به حضور آقازاده‎ها در آمریکا انتقاد کرده و خواستار اخراج آنها شده‌اند.
بحث اخراج آقازاده‎ها و مصادره اموال آنها از تابستان امسال پس از آنکه دونالد ترامپ اعلام کرد دولت باراک اوباما در جریان مذاکرات اتمی، به ۲۵۰۰ ایرانی- از جمله مقامات دولتی- گرین‌کارت داده مطرح شد.  در اوایل تیرماه ایسکانیوز خبرگزاری وابسته به «دانشگاه آزاد اسلامی» در مورد اقامت پنج هزار نفر از فرزندان مقام‎ها و مسئولان ارشد جمهوری اسلامی در آمریکا گزارشی منتشر کرد و نوشت رییس خزانه‎داری ایالات متحده قصد دیپورت‎ آنها را دارد؛ این گزارش اما خیلی زود از خروجی این خبرگزاری حذف شد.
در خبرگزاری ایسکانیوز ادعا شده بود ۱۴۸ میلیارد دلار دارایی آقازاده‌های ایرانی در آمریکا بلوکه شده و ۵ هزار و ۴۳۲ آقازاده در سه ماه آینده دیپورت می‌شوند. گرچه این خبر حذف شد اما در روزهای بعد مدیرعامل ایسکانیوز ادعا کرد خبر اخراج آقازاده‎ها از آمریکا درست است و به خاطر مصلحت کشور حذف شد.
نکته‌ای که باید به آن اشاره شود این است که در تیرماه خبر مربوط به اخراج آقازاده‎‌ از آمریکا در رسانه‎های داخلی ایران سانسور شد اما در روزهای گذشته بسیاری از رسانه‎های داخلی گزارش NBC را حتی کامل‎تر از رسانه‎های فارسی‌زبان خارج از کشور منتشر کردند و حتی روزنامه‎ها از جمله روزنامه «آفتاب یزد» به آن پرداختند.
بسیاری از کاربران در توییتر و اینستاگرام از برایان هوک پرسیده‎اند چرا فک و فامیل مسئولان رژیم در آمریکا ساکن‌اند و پدران و مادران آنها در داخل ایران مردم را گرفتار سیاست‎های ستیزه‌جویانه‎ی خود علیه آمریکا کرده‌اند؟
در روزهای اخیر در توییتر بحث لغو ویزای فرزندان مسئولان جمهوری اسلامی ساکن آمریکا بار دیگر داغ شده است. اینکه رسانه‎های آمریکایی و برخی مقامات ایالات متحده برای تحت فشار گذاشتن جمهوری اسلامی این موضوع را مطرح می‎کنند یا یا اراده‎ی جدی‎تری برای پیگیری موضوع دارند مشخص نیست اما به سه نکته می‌بایست توجه داشت: یکی نگرانی خانواده‎های زندانیان دوتابعتی در ایران که پیگیرانه آزادی عزیزان خود را دنبال می‌کنند، دیگری نگرانی خانواده‌های مافیایی رژیم و بهره‌مند از سفره انقلاب که از جیب مردم هزینه‌های بریز و بپاش اعضای خانواده خود را در غرب و آمریکا تأمین می‌کنند ولی علیه آن شعار داده و با سیاست‌های حاکم مردم را به خاک سیاه نشانده‌اند؛ و سوم اشتیاق عمومی در جامعه ایران برای تحقق اخراج این آقازادگان از آمریکا تا آنها نیز طعم سیاست‌های رژیم را بچشند.
کیهان لندن