Wednesday, October 10, 2018

آیا آخرالزمان محیط زیستی تا ۲۰۴۰ سر خواهد رسید؟



آیا آخرالزمان محیط زیستی تا ۲۰۴۰ سر خواهد رسید؟
زمانه
گزارش آخر متخصصان اقلیمی سازمان ملل متحد درباره تغییرات آب‌و‌هوایی جهان هراسناک‌تر از گذشته است. آنها نوشته‌اند که عواقب فوری تغییرات اقلیمی بسیار زودتر از آنچه تصور می‌شد، یعنی تا ۲۰۴۰ رخ خواهد داد.
ین عواقب فوری چیزی از یک آخرالزمان محیط زیستی کم ندارند: قحطی‌های فراگیر، آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع در سطح وسیع و مرگ انبوهی از صخره‌های مرجانی. و اغلب جمعیت زمین آن را تا پایان طول عمرشان تجربه خواهند کرد ــ‌ تنها ۲۲ سال دیگر.
متخصصان سازمان ملل متحد در پنل بین‌المللی تغییرات آب‌و‌هوایی در گزارشی که دوشنبه ۱۶ مهر / ۸ اکتبر منتشر کرده‌اند، می‌نویسند که پیشگیری از صدمه‌های جدی گرم‌شدن جهان تا ۲۰۴۰ نیازمند دگرگونی اقتصادی جهانی با سرعت و در مقیاسی است که «در تاریخ تا کنون مشابه آن مستند نشده».
این نخستین گزارشی است که تحت معاهده اقلیمی پاریس برای مبارزه با گرم‌شدن جهان نوشته می‌شود.
نویسندگان گزارش دریافته‌اند که اگر نرخ انتشار گازهای گلخانه‌ای به شکل کنونی ادامه یابد،‌ جو زمین تا ۲۰۴۰ به اندازه ۱,۵ درجه سلسیوس (۲,۷ درجه فارنهایت) گرم‌تر از دمای جو پیش از انقلاب صنعتی خواهد شد. همین میزان افزایش درجه حرارت برای فرورفتن ساحل‌ها زیر آب و وقوع خشکسالی شدید و تعمیق فقر کافی است

پژوهش‌های پیشین بر یافتن صدمات ناشی از افزایش درجه حرارت تا دو درجه سلسیوس (۳,۶ درجه فارنهایت)‌ تمرکز داشتند زیرا دانشمندان پیش از این تصور می‌کردند که آستانه وقوع عواقب وخیم گرم‌شدن جهان گرم‌ترشدن جو به اندازه دو درجه بیشتر از سطح پیش از صنعتی‌سازی است. اما گزارش جدید می‌گوید بسیاری از این عواقب وخیم پس از افزایشی ۱,۵ درجه‌ای رخ می‌دهند.
به گفته کارشناسان، پیشگیری از عواقب گرم‌شدن جهانی نیازمند استحاله اقتصاد جهانی طی چند سال آینده است. تغییراتی که به گفته آنها روی کاغذ ممکن است،‌ اما احتمالاً به لحاظ سیاسی ناممکن خواهند بود.
بر اساس ارزیابی این متخصصان، صدمات ناشی از تغییرات اقلیمی به ۵۴ تریلیارد دلار خواهد رسید.
گزارش اقلیمی جدید سازمان ملل را ۹۱ دانشمند از ۴۰ کشور جهان تألیف کرده‌اند. آنها برای نوشتن این گزارش بیش از شش هزار پژوهش علمی را بررسی کرده‌اند.
نشست بین‌المللی بعدی تغییرات آب‌وهوایی قرار است در دسامبر سال جاری میلادی در شهر کاتوویتس لهستان برگزار شود. در این نشست وزیران کشورها درباره اصول پیاده‌سازی توافق اقلیمی ۲۰۱۵ در پاریس گفت‌وگو می‌کنند. با این حال گفته می‌شود که دولت‌ها آمادگی شرکت در این اجلاس را ندارند.