Monday, May 21, 2018

آمریکا نقشه ای شبیه سرنگونی صدام را در ایران برای آیت الله خامنه ای کشیده است



آمریکا  نقشه ای شبیه سرنگونی صدام را در ایران برای آیت الله خامنه ای کشیده است
پمپئو: شدید‌ترین تحریم‌های تاریخ را علیه ایران وضع می‌کنیم
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، امروز دوشنبه ۲۱ مه (۳۱ اردییهشت) در اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود در واشنگتن برای اعلام استراتژی تازه آمریکا در قبال ایران مدعی شد که توافق هسته‌ای به دلیل "نقایص مرگبارش" جهان را به خطر انداخته است.

مشروح  سخنان مایک پمپئو -  زمانه
ایران در زمان برجام حمایت از تروریسم را افزایش داده و بیش از قبل از حزب‌الله لبنان حمایت می‌کند.
ایالات متحده آمریکا معتقد است که مردم ایران سزاوار وضعیت بهتری هستند.
نیروی قدس سپاه پاسداران در سال‌های اخیر تقویت شده و در قلب اروپا ترورهای خود را تدارک می‌بیند. رهبران القاعده در تهران حضور دارند.
با ماجراجویی‌های جمهوری اسلامی در حوزه سایبری برخورد می‌کنیم و ایران دیگر کارت سفید نخواهد داشت که هر کاری بخواهد در منطقه انجام دهد.
اگر جمهوری اسلامی مسیرش را تغییر ندهد، قوی‌ترین و محکم‌ترین تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی آغاز خواهد شد. فشار مالی بی‌سابقه‌ای بر رژیم ایران اعمال می‌کنیم.
ما از مردم ایران حمایت می‌کنیم و مردم با اعتراض‌های اخیر نشان دادند که از حکومت‌شان ناراضی هستند. ایران با بحران‌های مالی و زیست‌محیطی درگیر است. فساد کشور را فرا گرفته. رژیم [دارایی] مردم خود را می‌دزدد.
پیام ما به تهران مشخص است: اگر رفتارتان را تغییر دهید، ما مذاکره می‌کنیم.
اگر جمهوری اسلامی ایران رفتار خشونت‌آمیز خود را پایان دهد، ما آماده هستیم که روابط دیپلماتیک با تهران را از سر بگیریم. به اقتصاد ایران کمک کنیم و از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران حمایت می‌کنیم.
ایران باید اجازه بازرسی به آژانس بدهد و تولید آب سنگین را متوقف کند. برنامه موشکی ایران باید متوقف شود. ایران باید زندانیان و شهروندان بی‌گناه دیگر کشورها را آزاد کند. ایران باید دخالت در عراق، سوریه و یمن را متوقف کند.


* ******

خواسته‌های آمریکا از ایران
وزیر امور خارجه آمریکا گفت هر توافق تازه‌ای با ایران باید دارای این شرایط باشد:
١. ایران باید همه جنبه‌های نظامی فعالیت‌های هسته‌ای قبلی‌اش را به آژانس اتمی اعلام کند.
٢. ایران باید غنی‌سازی را به طور کامل قطع کند و هیچ‌وقت دنبال بازپردازی پلوتونیم نرود. این شامل بستن رآکتور آب سنگین هم هست.
۳. ایران باید دسترسی بی‌قیدوشرط بدهد به بازرسان آژانس اتمی به همه پایگاه‌ها در همه نقاط کشور بدهد.
۴. ایران باید توسعه برنامه موشکی بالستیک و پرتاب موشک‌هایی که قابلیت حمل سلاح هسته‌ای دارند را متوقف کند.
۵. ایران باید همه شهروندان آمریکا و همین‌طور شهروندان دیگر کشورهای هم‌پیمان ما را آزاد کند.
۶. ایران باید حمایت از "گروه‌های تروریستی" را متوقف کند، از جمله حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی.
٧. ایران باید استقلال عراق را به رسمیت بشناسد و اجازه دهد شبه‌نظامیان شیعه عراق خلع‌ سلاح شوند.
٨. ایران باید حمایت از حوثی‌های یمن را متوقف کند.
٩. ایران باید همه نیروهای تحت‌امرش را از سوریه عقب بکشد.
١٠. ایران باید حمایت از طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی را در افغانستان پایان دهد.
١١. ایران باید به حمایت نیروی قدس سپاه از گروه‌های تروریستی و هم‌پیمانان شبه‌نظامی‌اش پایان دهد.
١٢. ایران باید به تهدید همسایگانش که بیشترشان هم‌پیمان آمریکا هستند پایان دهد. از جمله تهدید ویران‌کردن اسرائیل و پرتاب موشک به عربستان و امارات
آقای پمپئو در پاسخ به سوالی درباره چارچوب مورد نظر آمریکا برای اعمال سیاست‌های تازه علیه ایران گفت: "در نهایت این مردم ایران هستند که برای حکومت ایران چارچوب زمانی می‌گذارند. آنها هستند که باید رهبرانشان را انتخاب کنند."
دولت دونالد ترامپ می‌خواهد علاوه بر تغییرات مورد نظرش در توافق هسته‌ای، موارد دیگری از جمله برنامه موشکی ایران و نقش این کشور در منطقه هم مورد بحث قرار گیرد.
ایران گفت‌و‌گو درباره برنامه موشکی خود را که یک برنامه دفاعی و نه تهاجمی می‌داند، رد کرده است.
درباره نقش منطقه‌ای خود هم، ایران می‌گوید حضورش به خواسته دولت‌های قانونی کشورهای منطقه است و در مقابل آمریکا را به دخالت "بیجا" در امور خاورمیانه متهم می‌کند.
سی‌ان‌ان به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داده است که دولت آمریکا در پی ایجاد ائتلافی بین‌المللی برای تحت فشار گذاشتن ایران است تا بتواند زمینه مذاکرات تازه‌ای را درباره "یک ساختار تازه امنیتی" فراتر از برنامه هسته‌ای ایران فراهم کند.
برایان هوک، مدیر برنامه‌ریزی سیاسی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید به چارچوب تازه‌ای نیاز است که "تمام تهدیدهای ایران" را در بگیرد.
منتقدان سیاست‌ خارجی آقای ترامپ برنامه‌‌های مورد نظر او برای ایران را "خیال واهی" خوانده‌اند و هدف واقعی از این اقدامات را نه پیدا کردن راه حلی جامع‌تر که "تضعیف حکومت ایران" دانسته‌اند.
شرکای اروپایی آمریکا که با وجود خروج این کشور از برجام همچنان بر پایبندی خود به توافق هسته‌ای اصرار دارند، از آمریکا خواسته‌‌اند که برنامه‌های خود را در قبال ایران بعد از خارج شدن از توافق هسته‌ای ارائه دهد.
آمریکا در حالی از برجام خارج شد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره پایبندی ایران به مفاد برجام را تایید کرده است.