Sunday, March 13, 2016

کبد چرب


غذاهای مفید برای کبد

 کبد یکی از مهم ترین ارگان های بدن می باشد و وظایف بسیار مهمی همچون متابولیسم بسیاری از مواد، ذخیره سازی گلیکوژن، خونسازی، تولید نمک های صفراوی و ... را بر عهده دارد.
بر اساس مبانی طب سنتی ایران نیز، کبد یکی از سه عضو اعضای رئیسه بدن ( کبد، مغز و قلب) می باشد و وظایفی همچون تولید اخلاط چهارگانه (خون، صفرا، سودا و بلغم) را بر عهده دارد . 

یکی از شایع ترین مشکلات مرتبط با این ارگان مهم بدن ، بیماری کبد چرب می باشد. کبد چرب (fatty liver disease)، بیماری متداول و اغلب خاموش کبدی است و از خصوصیات عمده این بیماری ، تجمع چربی (تری گلیسرید یا TG) در کبداست . این بیماری به عنوان عمده ترین علت بیماری ها و مرگ و میر های مرتبط با کبد، شناخته شده است و به انواع الکلی و غیر الکلی تقسیم بندی میشود.